10 põhjust miks süüa maapähklivõid

Huvitavaks teeb selle banaanileiva veel see, et sinna on lisatud mandlivõiet ja šokolaadinööpe, mis teeb selle leiva rammusaks aga väga maitsvaks. Kuna mina kasutasin tavalist šokolaadi retseptis, siis juhtus see, et purustatud šokolaaditükid sulasid leiva sisse täielikult ära ja jättis leiva keskelt niiskeks. See pole toores aga võibolla kõigile ei sobi, siis soovitaksin teil kasutatud spetsiaalseid šokolaadinööpe, mis on mõeldud küpsetamiseks.
Kui banaanileib on juba jahtunud, siis on eriti mõnus sellest viilud lõigata ja röstida ning määrida peale mandlivõiet, lisada juurde mõned banaaniviilud ja šokolaadi. Imeline!

Retsept:
3 banaani
75g Almondo mandlivõiet
80g vahtrasiirupit
90g šokolaadinööpe
2 tl vaniljeekstrakti
2 tl küpsetuspulbrit
1 ½ tl kaneelipulbrit
1 ½ tl meresoola
30 g kakaod
250g nisujahu

Purusta banaani kahvlid puruks ja lisa kaussi. Lisa juurde mandlivõie, vahtrasiirup, šokolaadinööbid ja vaniljeekstrakt ning sega ühtlaseks massiks.
Teises kausis sega küpsetuspulber, kaneelipulber, meresool, kakao ja nisujahu. Lisa see banaani-mandlivõisegu hulka ja sega ühtlaseks taignaks.
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Pane banaanileiva taigen võitatud ja küpsetuspaberiga kaetud leiva või keeksivormi.
Küpseta 180 kraadi juures 50-55 minutit või kuni puutikuga banaanileiva keskossa vajutades tuleb see puhtana välja, siis on leib valmis.
Lase banaanileival korralikult maha jahtuda, seejärel hoiusta seda õhukindlas anumas, et kuivamist vältida.

Veel postitusi

Jäta kommentaar

twelve − ten =