Naadipestorännakule!
Päike paitab, loodus tõmbab oma metsiku väega ja maikuu taevas liikuvad mahlakad pilved, helerohelist elavamaks varjutades.
Jalutan metsas, kus tärkab, võrsub ja lindudest vastu kajab. Märkan ainult ühte värvi- roheline. Tekib vastupandamatu tahtmine kõike, mis mullast võrsub ja veidigi tuttavlik tundub, suhu pista või hilisemaks pihku noppida.
Märkan naati. Palju naati!
Tule, tule, tule…
Ainsaks vabaks paigaks on tasku ja pistan nii palju, kui mahub, vahepeal naadiseid peopesi nuusutades. Hea!
Tasku täis ja suu krõmpsumas, kõnnin õndsalt naeruse näoga edasi. Sellest tuleb üks smuuti, salat ja pesto- pean endaga sisekõnet.
Eesti metsades ja aedades tärkab looduslik ürt, millest saab võluda imesid: superfoodi, reuma- ja põierohtu, läätsekotlette, suppi, detoxikuuri, kuivatatud snäkki, salaticombot, rohesmuutit…
Enamik aiaperenaisi nimetab naati (ingl- Goutweed) tülikaks umbrohuks, kellega võideldes alati pisike risoomijupp maapõue tallele jääb. Veel mõned aastad tagasi otsisin minagi internetiavarusest võimalusi, kuidas aias tõhusalt naadipeletust läbi viia, selle tervendavad omadused avastades. Mida rohkem ma loodusega suhtesse astusin, seda mugavamalt end tundsin, andes endale loa temaga ühes kasvada.
Naadilehed sisaldavad palju E-vitamiini ja C-vitamiini, olles rikkad antioksüdantide, mineraalide, flavonoidide ja kiudainete poolest. Naati sisaldavad toidud on kergesti seeditavad ja puhastavate omadustega –kevadiseks detoxikuuriks kutsuvalt head!
Valmista TerraSana maitsvat india pähklit kasutades päris ise lihtne naadipesto!
Miks on just TerraSana india pähklid meie e-poes Sulle olemas?
NATURY vastab:
TerraSana tootebrändi pähklid on pärit väikestelt pähklikasvatajatelt, kellel on aastatepikkune kogemus ja suur süda. Need kasvatajad teavad, kuidas hea pähkel maitseb, sest ka mahepähklite maailmas on kvaliteedispekter lai.
40 aastat tagasi külvati mulda TerraSana esimesed seemned. Toidupoodniku pojana õpetati TerraSana loojale varakult, kuidas maitsed puhtad hoida ning mida mahetoit inimeste ja loodusega teeb. Kaasasündinud armastus lisaaineteta puhta toidu vastu sai päris oma mahebrändi loomisel loomulikuks jätkuks. TerraSana ei mahu täna enam pööningule, kust see kunagi alguse sai, kuid on endiselt tarka toitumis-DNA-d jagavate inimeste pereettevõte.
TerraSana tooted leiad meie e-poest, kus saab nüüd tellimuse metsa-positiivseks muutes aidata metsi istutada!
Nüüd aga seame sammud blender poole
KOOSTISOSAD:
3 peotäit noori naadilehti
150 g TerraSana india pähkleid (Natury e-pood)
50 ml oliiviõli
Paar küüslauguküünt
Näpuotsatäis meresoola
MEETOD:
Purusta koostisosad ühtlaselt blendris ja säilita külmikus. Kui pestot kohe ei kasuta, pane see puhtasse purki ja kata pealt õliga. Õli hoiab õhu pestost eemal ja aitab sellel umbes nädala säilida
Meie sees on peidus korilane, kes igal hooajal pead tõstab- mine metsa
Kirjuta kommentaarides, kuidas Sinu naadipesto maitses!