KOMBU VETIKAS 100G

8,60

Kuivatatud merevetikas, mis sisaldab rikkalikult joodi ning sobib kasutamiseks riisi või ubadega, lisades roale rohkem (umami) maitset. Kombu pärineb külmalt Jaapani põhjapoolselt Hokkaido saarelt. Jaapanlased kasutavad kombut samamoodi nagu eurooplased kasutavad maitsestamiseks loorberilehti. Jaapanlased kasvatavad kombut Hokkaido saarel sealse külma kliima tõttu, mis on kombu kasvatamiseks sobilik. 

Kombu sisaldab palju joodi ( 232,7 mg 100 g kohta).  Kuigi jood on põhiliselt kasulik, siis mõnede inimeste jaoks (rasedad, kilpnäärme probleemidega inimesed)  on joodi päevasel tarbimisel ülempiir. Seetõttu kasutatakse kombut toitude sisse kombineerituna, mitte iseseisva toiduna/suupistena. 

Kasulikud omadused:

Green tick vegan toode
Green tick pärmivaba
Green tick gluteenivaba
Green tick ilma lisatud suhkruta
Green tick ilma lisatud soolata

Laos

Kategooria:
Kirjeldus
Arvustused (0)

Kuidas kasutada:

Küpseta pool või 1 riba koos riisi, köögiviljade või kaunviljadega toidule ekstra umami maitse lisamiseks/saamiseks. Eemaldage kombu toidu seest peale keetmist ning ärge sööge seda. 

Dashi valmistamiseks leotage 1 riba kombut ja 2 shiitake seent 1 liitri veega ning jätke see 4-20 tunniks külmkappi seisma. 

Kuidas hoiustada:

Pärast avamist hoida toatemperatuuril (max 20°C) õhukindlalt suletuna, kuivas ja pimedas kohas.

Koostisosad:

Kombu

Toiteväärtus 100 g kohta:

  • Valgud: 7,8 g
  • Kiudained: 32,7 g
  • Energia: 209 kcal
  • Süsivesikud: 21,5 g
  • Küllastunud rasvhapped: 1,1 g
  • Suhkrud: 0 g
  • Rasvad: 3 g
  • Sool: 6,6 g
  • Naatrium: 2586 mg
  • Jood: 232700 µg

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “KOMBU VETIKAS 100G”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

seventeen + 20 =