Linaseemnetes leidub palju väärtuslikku rasvõli, milles on rikkalikult oomega-3-, oomega-6- ja oomega-9-rasvhappeid. Nimetatud rasvhappeid organism ise ei sünteesi, seega peame need saama toidust – seepärast nimetataksegi neid asendamatuteks rasvhapeteks.
Asendamatud rasvhapped annavad organismile tugeva kaitsevõime, hoiavad veresooned elastsena, vedeldavad verd (pidurdavad trombide teket), alandavad vererõhku, leevendavad liigesevalu, aitavad paljude nahahaiguste korral ning ergutavad kõhunäärme talitlust.
Kasulikud ained saab paremini kätte, kui linaseemneid esmalt jahvatada. Soovitatav kogus on 1-2 supilusikat päevas. Linaseemnes leiduvad lahustuvad kiudained mõjutavad oluliselt insuliini sekretsiooni ja selle toimemehhanismi – säilitades ja hoides veresuhkru tasakaalu pärast söömist ja seedimise ajal.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.