Mandlid sisaldavad võrreldes teiste pähklisortidega rohkem valku, E- vitamiini, kaltsiumi ning B-grupi vitamiine nagu riboflaviini (B2) ja niatsiini (B3). Peotäis mandleid varustab organismi üheteistkümne erineva toitainega ja katab 60 protsenti päevasest E-vitamiini vajadusest, mis on oluline immuunsüsteemi tugevdamiseks. Mandlites sisalduvad D- ja K- grupi vitamiinid mängivad väga suurt rolli luustiku ja liigeste tugevdamises. Neid soovitatakse süüa nii liigesehaigetel kui ka kasvueas lastel. Ka vereloome moodustamisel on mandlitel suur osatähtsus, sest need sisaldavad peale kaltsiumi ka palju kaaliumi ja rauda.Oma kõrge kiudainesisaldusega aitavad mandlid kaasa seedimisele. Mandlid sisaldavad kasulikke rasvasid, mis hoiavad naha tervist.
Hea teada:
toored (pole kuumutatud üle 42° C)
Rikkalikult valke, kiudaineid ja häid rasvu sisaldav vahepal
valguallikas
koos koorega eriti kiudainerikkad
maitsvad nii magusates kui ka soolastes roogades
Kasulikud omadused:
vegan toode pärmivaba gluteenivaba ilma lisatud suhkruta ilma lisatud soolata
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.