Hea teada:
Kakao on teaduslikult tuntud kui Theobroma cacao, kreeka keelsest sõna „Theos”, mis tähendab „Jumal” ja „broma”, mis tähendab „toit”. Esimesed kakaopuud kasvasid looduslikult Amazonase jõe vihmametsades umbes 4000 aastat tagasi. Kakaopuid on kolmes sordis: Criollo, Trinitario ja Forastero. Peamiselt Kesk- ja Lõuna-Ameerikas kasvanud Criollo moodustab vaid 1% kogu maailma toodangust.
Lisaks sisaldab toorkakao ka heaolu ning õnnetunnet tekitavat ainet – trüptofaani, theobromiini, serotoniini, dopamiini, fenüületüülamiini ja anandamiidi
Toorkakaod tarbides tajume kõrgendatud meeleolu ja innustatust.
Kasutamine
Toorkakao pulbrid võid lisada smuuti, pudru, müsli sisse.
Saab ka valmistada mitmesuguseid magustoite ja kasutada tooršokolaadi koostisainena.
Kuidas hoiustada:
Hoida kuivas ja jahedas kohas
Koostisosad:
100% mahepõllumajanduslik (Criollo) toorkakao
Toiteväärtus 100g kohta:
- Energia väärtus: 1738kJ/413kcal
- Rasvad: 11g
- – millest küllastunud 7,2g
- Süsivesikud: 49g
- – millest suhkrud: 1,0g
- Kiudained: 4,7g
- Valgud: 26g
- Sool: 0,0g
- Magneesium: 95mg
- Teobromiin: 1,75g
Päritolumaa: Peruu
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.